东饰资讯网
历年中考英语真题及答案之任务型阅读(2019年长沙卷)
责编:东饰资讯网2026-01-04
导读第四节 阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。(共5小题,计10分)I am Canadian. I started learning French when I was 10 years old. But my whole experience with the language was in the classroom. All of that changed, however, during my last summer of high school. As a 17-yea

第四节 阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。(共5小题,计10分)

I am Canadian. I started learning French when I was 10 years old. But my whole experience with the language was in the classroom. All of that changed, however, during my last summer of high school. As a 17-year-old girl, I flew across the country by myself for the first time! I headed for Quebec to live in the province with a French-speaking host family, who didn't speak any English. And I would learn French at a local school.

On the first day of school, all of us students were given a test to determine(测定)our language level. We were required to speak only French all summer.

I made every effort to communicate in a second language by making new friends, seeing movies and even ordering food from restaurants in French. though I couldn't understand most of it at the very beginning, the whole experience was exciting and refreshing.

On weekends, my classmates and I took trips to different places around the province. On one trip, we went whale watching on the St. Lawrence River. Even though it was raining, we could see huge whales swimming around our boat. The most memorable part of our trip was a visit to historic Quebec City. I walked along the stone streets, took pictures of the European-style(欧式的)buildings, and learned some stories there.

Finally my efforts paid off! At the end of the summer, I was able to communicate pretty well. I couldn't wait to go back to school and talk with my French teacher. Being fully immersed(沉浸)in a French-speaking environment was a valuable learning experience. And it could be the main reason for my improvement in French.

60.When did the writer fly alone for the first time?

___________________________________________________________________________________________

61.How did the local school determine the students' language level?

___________________________________________________________________________________________

62.Did the writer enjoy the experience of communicating in French?

___________________________________________________________________________________________

63.What did the writer think of the visit to historic Quebec City?

___________________________________________________________________________________________

.What could be the main reason for the writer's improvement in French?

___________________________________________________________________________________________

答案解析:

60. When she was 17 years old.根据短文第一段中“As a 17-year-old girl, I flew across the country by myself for the first time!”可知,作者第一次独自坐飞机是在17岁的时候。

61. By giving the students a test.根据短文第二段中“On the first day of school, all of us students were given a test to determine our language level.”可知,当地学校通过给学生进行测试来测定他们的语言水平。

62. Yes, she did.根据短文第三段中“Though I couldn't understand most of it at the very beginning, the whole experience was exciting and refreshing.”可知,尽管一开始作者无法听懂大部分内容,但这段经历是令人兴奋且新颖的,由此可知她很享受这次用法语交流的经历。

63. She thought it was the most memorable part of the trip.根据短文第四段中“The most memorable part of our trip was a visit to historic Quebec City.”可知,作者认为参观历史悠久的魁北克市是这次旅行中最难忘的部分。

. Being fully immersed in a French-speaking environment.根据短文最后一段中“Being fully immersed in a French-speaking environment was a valuable learning experience. And it could be the main reason for my improvement in French.”可知,完全沉浸在语的环境中是作者法语水平提高的主要原因。

显示全文